Bantuan:Buku

Dari Wikibuku bahasa Indonesia, sumber buku teks bebas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

BAB 1 NADA A.NADA

Nyaeta sora anu ngurut, anu ngagaduhan frekuensi tunggal tertentu. Dina teori musik, unggal nada ngagaduhan jangkung atawa tala tertntu nurut kana frekuensi atawa jarak relatif jangkungna eta nada jangkungna nada patokan. Nada dasar karya musik nangtukeun frekuensi unggal nada dina eta karya. Nada bisa di atur dina tangga nada nu beda. Istilah "nada" osokk patukeur jeung "not" , padahal dua-duana teu ngandung harti nu sarua.